Over Arnoud van Opijnen

In 1988 ben ik op 8-jarige leeftijd begonnen met het spelen van golf. Naast golf hield ik me ook bezig met hockey, voetbal, tennis en tafeltennis (Betuws kampioen).

Maak een afspraak

In mijn golftas

Driver: Cobra FlyZ6+, loft 11.5, 
shaft Project X 6.5 
Hybrides Cobra FlyZ 2-3 en 3-4 Hybride, Fuyikura stiff shaft
IJzer 4 t/m P: Callaway Apex Pro, 
Shaft: Project X 6.0
Wedges: 52/56/60: Callaway Tour Daddy, 
Shaft: Project X 6.0
Putter: Odessey Tour Works SuperStroke
Grips: Callaway grips met 3 lagen tape
Ballen: Titleist ProV1
Handschoenen: Footjoy Raingrip
Schoenen: Callaway Montery Broques

Alle clubs zijn standaard in zowel de lengte als de lie.

Partners

Biografie

Geboortedatum: 06 december 1980
Hobby's: Golf en koken
Werkzaam: Veluwse Golf Club te Hoog Soeren
Interesses: Hockey, tennis, snooker, koken.

In 1988 ben ik op 8-jarige leeftijd begonnen met het spelen van golf. Naast golf hield ik me ook bezig met hockey, voetbal, tennis en tafeltennis (Betuws kampioen). Aangezien het beoefenen van al deze sporten een beetje teveel van het goede werd, heb ik uiteindelijk op mijn veertiende vrijwillig de keuze gemaakt om volledig te storten op mijn passie: golf!

De sport trok me enorm. De verschillende omstandigheden en de verschillende situaties maakten in mijn beleving de sport bijzonder. De Beerendonck was destijds mijn homecourse. Toen bleek al snel dat in de Betuwe een nieuwe baan kwam en ben ik lid geworden van de Batouwe. In een vrij korte periode kwam ik in het eerste competitieteam terecht en maakte ik deel uit van de Nederlandse Jeugd selectie. Op de Batouwe heb ik jarenlang competitie gespeeld. Na mooie overwinningen en kampioenschappen als jeugdspeler en als herenspeler (ook in teamverband) heb ik in 1997 de keuze gemaakt om professional te worden. Mijn eerste doel was playing professional te worden. Om zekerheid te hebben betreffende mijn toekomst heb ik gekozen om eerst de B-opleiding te volgen voor PGA Golfprofessional aan de Fontys Sporthogeschool in Tilburg.

Tijdens mijn studie heb ik stage gelopen op de Nunspeetse Golf en Country Club. Na het afronden van mijn studie in 2000 (als jongste ooit) werd mijn stage omgezet in een vast dienstverband. In 2002 besloot ik om me meer met wedstrijdgolf bezig te gaan houden. Een tijd lang heb ik het spelen van wedstrijden op de EPD tour en op de PGA Holland tour gecombineerd met lesgeven op Nunspeet en later op Golfclub Anderstein. Na een paar aardige resultaten ben ik in 2002 volledig Playing Pro geworden. Twee jaar later heb ik echter het spelen van wedstrijden onder andere vanwege een rugblessure grotendeels achter me moeten laten.
In 2006 ben ik de vervolgstudie gaan volgen op Fontys. Deze opleiding, PGA-A Golfprofessional heb ik na twee jaar afgerond.

Nu ben ik 11 jaar werkzaam op de Veluwse Golf Club te Hoog Soeren vlakbij Apeldoorn. Na veel bijscholingen en extra cursussen heb ik de graad van PGA-A hoger op gewerkt. 

Tijdens mijn lessen maak ik gebruik van FlightScope 3D Doppler, SwingGuru 3d video analyse, BodiTrak en FocusBand. Want alleen het beste resultaat telt!

Bijscholingen:

PGA Holland week 11 (jaarlijks)
Mia Tech Excellence Level 1 (FlightScope)
Mia Tech Excellence Level 2 (FlightScope)
Tour Tempo Level 1
Aimpoint Greenreading
PGA Putting